Spændende oplevelser i lokalområdet – Glaskunst & galleri

St. Galla & Galleri Hvitnov
I skal ikke køre langt i lokalområdet, før der er oplevelser i vente! Mindre end én kilometer fra vikingeborgen Trelleborg, ser I det sorte skilt, der peger mod galleriet St. Galla. På den smukke hvide gård bor glaskunstneren Branka Lugonja og hendes mand Sole. Tager I turen op ad markvejen, er der to gallerier at besøge – Glasgalleriet St. Galla og Galleri Hvitnov. Allerede på gårdens ydre vægge mødes I med farverige glasmalerier, og træder I indenfor i den smukt restaurerede længe, hvor fade, lysestager, skåle, skulpturer står side ved side, er verden ikke længere den samme.
Når I besøger ST. GALLA er det et must, at I skal se badeværelset! Smukke glasfliser, glasbilleder på væggene og ikke mindst den underbelyste glasvask er ikke set lignende. Det er også spændende at se værkstedet, hvor værkerne bliver til. Side ved side står glasfarverne og venter på at blive taget i brug. Sælsomme metaller venter på at blive lagt i glasset, hvor de efterfølgende i mødet med de 800 grader opvarmede ovne udvikler smukke mønstre og farver.
Branka og Sole Lugonja kom, som flygtninge fra Jugoslavien, i begyndelsen af 90érne. Efter mange år i Ribe, hvor huset blev for småt til Brankas kunstneriske virke, endte familien i Hejninge, hvor der ventede et stort restaureringsarbejde. Efter megen slid og mange måneders hårdt arbejde har gården udviklet sig fra den grimme ælling til den smukke svane.

Den 1. august blev der føjet endnu en aktivitet til gården. Da endnu en af længerne på gården blev taget i brug af billedkunstneren Susanne Hvitnov. Med udsigt over de smukke marker kan man her nyde kunst i mange afskygninger. Susannes farverige billeder hænger side om side med Jette Isaksens grafiske arbejder. På gulvet møder I Mogens Søbygårds finurlige skulpturer og trædrejer Arne Jørgensens fantastiske fade og smukke træfugle. Begge gallerier er åbne onsdag, torsdag og fredag fra kl. 14 – 16. og i weekenden fra kl. 11 – 16.
I weekenden er der mulighed for køb af kaffe og sodavand. Ring og aftal et besøg med mulighed for foredrag af Branka Lugonja og tilkøb af lækre kager til kaffen eller en dejlig frokostbolle/sandwich.

St. Galla, Strandvejen 119 – stgalla.dk – 2883 8743
Galleri Hvitnov, Strandvejen 119 – galleri-hvitnov.dk – 6080 5031