Sidste nyt fra Børnehaven Askehavegård

Sol, lys og varme – Vi glæder os til, at træer og buske springer ud og bliver levende at se på igen. Det bliver spændende at se, om den nye beplantning har holdt livet vinteren over. Ikke så meget pga. af kulde, men fordi der har været rigtig mange små fødder hen over f.eks. hindbærrene! Man vil også få en fornemmelse af, hvordan alle de fine ”Rum”, som vi fik plantet i efteråret, kommer til at fungere på vores legeplads. 
Forårets milde vejr frister til at tage overtøjet af, når solen skinner. Men det er stadig for tidligt og ender gerne med lidt hoste eller en næse, der løber. Men det kan være svært at forstå for børn mellem 3-6 år, som gerne render rundt i t-shirt og korte bukser, så snart solen viser sig på himlen.
Med årstidens skift kommer også tiden med mindre overtøj, mindre mudder og mindre tid indendørs, noget både børn og voksne glæder sig til. Som forældre glæder vi os til, at vasketøjsbunkens udseende ændrer karakter. Specielt udsigten til, at der ikke længere skal vaskes flyverdragt hver anden dag, bringer smilet frem…
Bevægelsesinstitution 
Sidste gang skrev vi, at Askehavegård Børnehave er blevet til en bevægelsesinstitution. Det må vi rette til, at vi er ved at blive certificeret til Bevægelsesinstitution. Vi forventer, at Askehavegård sidst på foråret vil modtage sin certificering ved en storstilet reception, hvor vores Borgmester Stén Knuth er inviteret. 
Askehavegård på landkortet 
Børnehavens synlighed har længe ligget os på sinde, og mange muligheder og tiltag har været drøftet. Vi har flere gange oplevet, at folk simpelthen ikke er klar over, at der ligger en børnehave ud til Stillingevejen, da Askehavegård er skærmet af buske og træer. Det har vi taget konsekvenserne af og har udstyret buskettet ud mod vejen med et stort skilt i træ, så alle kan se, hvor vores dejlige børnehave er.
Forårets aktiviteter
Onsdag d. 13. maj holder Børnehaven den traditionsrige bedsteforældre dag, hvor børnene kan invitere deres Bedster med i børnehave for en formiddag. De skal vise dem, hvad de laver i hverdagen. Alle bedsteforældre opfordres til at medbringe en blomst, som de planter sammen med børnene, så vores gård kan blive sommerklar. Et af de store højdepunkter er den fælles madpakkespisning.
Forældremøde 
Vi holder forældremøde 19. maj, med henblik på at informere om dagligdag og nye tiltag. Vi får denne gang besøg af Socialrådgiver Kristina Marcussen, som vil fortælle om, hvad hun laver, og hvordan hun kan hjælpe og vejlede, hvis behovet skulle opstå. Vi får også besøg af Artur Stryjak, underviser fra Gerlev Legepark, som vil fortælle om ”Legeprojektet”, som Børnehaven er i gang med.
Askehavegård Børnehave har et meget åbent og muntert miljø, og personalet er altid klar til at tage imod nysgerrige forældre, som er ude at ose på deres små poders vegne. Askehavegård Børnehave kan være stedet for netop jeres barn, så ring og få en snak eller aftal et besøg…
Med venlig hilsen 
Bestyrelsen fra Askehavegård Børnehave 
Askehavegård Børnehaven, Fugleagervej 2, Øster Stillinge, 4200 Slagelse
Tlf. 58 54 47 44, mail. Askehavegaard@slagelse.dk