Firmaprofil

Vi ses i Brugsen
Vi tænker ikke meget over det i dag; men indtil 1857 var det faktisk ulovligt at drive handel uden for købstæderne. Borgerne i Kirke Stillinge måtte afsted til Slagelse for at hente salt til spegeskinken og sukker til syltningen. Sådan er det heldigvis ikke mere.
I Stillinge blev Brugsen oprettet i 1895. Der var også en Brugs i Havrebjerg, i Kelstrup og i Bildsø; men Brugsen i Kirke Stillinge har som den eneste overlevet og trives takket være mange loyale, lokale kunder og et bidrag fra stranden om sommeren.
Vores egen Brugs – mange lokale er andelshavere – er en del af det fundament, vi bygger Kirke Stillinge på. Ligesom Stillinge Skole er Brugsen en betydningsfuld brik i det billede af Kirke Stillinge, der får folk til at flytte hertil og blive glade for at bo her. Blandt andet takket være Brugsen er vi mere end blot en landsby. Vi er faktisk en moderne købstad.
Og Brugsen er den nutidige version af den blandede landhandel. Med et komplet sortiment i fødevarer kan man altid finde en idé til aftensmaden og Brugsen er også posthus, apotek, tankstation og senest bilvaskehal.
Brugsen er også et samlingssted. Her arrangeres fastelavn for børnene og juletræ i december komplet med glögg og æbleskiver. Her møder man sin nabo – også den senest tilkomne og her laves aftaler, udveksles nyt og sættes køb, salg og arrangementer op på opslagstavlen.
Denne blomstrende forretning i midten af Kirke Stillinge er gennem mange år blevet styret, udvidet og udviklet af Henning Clausen – godt hjulpet af sin kone Connie. Arbejdsdagene er lange, når butikken åbner kl. 8 og lukker kl. 19 (søndag kl. 18); men Henning er utrættelig. Han overtog for næsten 25 år siden en forretning, hvis fremtid var lidt uvis. Det er den ikke mere. Slet ikke.
Den 1. oktober i år er det 25 år siden, at Henning Clausen tiltrådte som bestyrer. Tænk, hvor meget der er sket i Kirke Stillinge siden 1990. Tænk, hvordan byen ville have set ud, hvis der ikke havde været en dagligvarehandel. Hvad mon vores huse ville være værd? 
Og sådan støtter vi os selv og hinanden – for hvad er en by uden butik og hvad er en butik uden by.
Lars Bøcher/Lokalrådet