Månedsarkiv: oktober 2014

Hyggeklubben i HUSET fik en god start

Hyggeklubben i HUSET i Kirke Stillinge, fik en rigtig god start. Det er nu 3` gang vi mødtes og vi har det bare så hyggeligt sammen – se billederne fra vores hyggestund.
Vi glæder os til de næste mange torsdage – der er også plads til dig, så måske vi bliver endnu flere!
Vi har fundet vores kreative gener frem igen så der skal hygges og vi skal have gang i diverse håndarbejder, som måske har ligget lidt stille i sommer. I vores område er der mange kreative sjæle, som laver flere forskellige slags håndarbejde. Derfor har vi nu et samlingssted, hvor interesserede kan mødes, sludre og udveksle gode ideer, lave håndarbejde sammen – og fremfor alt, hygge sig sammen.
En kreativ klub, en strikkeklub – kald det hvad I vil – et sted hvor man kommer med sit håndarbejde i tasken for at lave noget og for at være sammen med andre med samme interesse.
Vi har fået stillet Husets lokaler til rådighed hver torsdag formiddag fra 10.00 til 12.00 og vi mødes fortsat hver torsdag i dette tidsrum.
Det er HUSET, Bildsøvej 74C, indkørsel ved Stillingehallen og til højre.
Der behøves ingen tilmeldinger på forhånd, pak dit håndarbejde i tasken – og mød op – der er god plads til flere i hyggeklubben.
Vi ses,
Se et par billeder fra en torsdags hygge, klik på billederne eller på slide show:

Spændende arrangementer i Kelstrup Forsamlingshus

Så afholder Kelstrup Forsamlingshus Mortens Aften Mandag den 10. november 2014 kl. 18.00
Hovedretten består af:
And stegt med svesker og æbler, brune og hvide kartofler, rødkål og dansk sovs.
Desserten er:
Hjemmelavet æblekage og kaffe.

Alt dette får I for kr. 130,00 pr. person. Der sælges øl, vin og vand i baren.
Salg af kinesisk lotteri med flotte gevinster under middagen.
Bindende tilmelding kan ske fra 15. oktober 2014 fra kl. 07.00 til Rita Sørensen, tlf. 58 54 94 11
Max. 90 personer til arrangementet – først til mølle princippet!

Julemarked Kelstrup Forsamlingshus,
Der afholdes julemarked
Søndag d. 23 november 2014 kl. 10.00 – 15.00
Kom og gør en god handel med bl.a. Juledekorationer, Adventskranse, Julepynt, Kalendergaver og meget andet.
Stande sælges for kr. 100,- pr. bord à ca. 2 meter. Henvendelse vedr. standeplads skal ske til Rita Sørensen, tlf. 5854 9411.

Billeder fra super vinsmagning i HUSET

Vi havde en super god vinsmagning i HUSET i Kirke Stillinge. Det var Rhone-vine, et rigtigt flot foredrag med mange anekdoter og ikke mindst dejlige lokale retter der passede godt til de mange vine. Bent Jørgensen henviste til Vacqueysfesten.
Vi lovede at lægge opskrifterne ud på suppe og hovedretten, så der er her:
Catalansk sneglesuppe uden snegle
Dôve
Powerpoint konverteret til pdf

Rhonesmagning 2014

17 Billeder

Hejninge bylaug

Præsentation af Hejninge Bylaug
Hejninge Sogn har fået et Bylaug og foreningen Hejninge Bylaug blev stiftet den 23. 4. 2014 på grundlag af ønske fra flere borgere i byen om mulighed for bedre kontakt og for flere fælles oplevelser i det nære miljø.
Formålet med foreningen er derfor at få skabt et godt socialt og kulturelt miljø ved at planlægge og gennemføre forskellige aktiviteter af både social og praktisk art.
Ind til videre er der gennemført / planlagt loppemarked, byfest, forskellige fælles ture i nærområdet, besøg på St. Galla, fremstilling af en opslagstavle til bylauget og der er flere planer og ideer i undervejs.
Foreningens virksomhed er almennyttig og er åben for enhver borger bosiddende i Hejninge sogn og som tilslutter sig foreningens formål. Tilmelding kan ske ved at sende en mail til bestyrelsen@hejninge.dk hvorefter tilmeldte løbende modtager information om aktiviteter m.v.
Der er p.t. ikke medlemskontingent.
Man kan kontakte os ved at skrive til bestyrelsen@hejninge.dk
m.v.h. Bestyrelsen i Hejninge Bylaug

Mobildækning skal kortlægges med hjælp fra borger

Bedre mobildækning står højt på ønskelisten – både for borgere og politikere. Nu gør Center for IT og Digitalisering noget ved problemet.

​Slagelse Kommunes IT er i dialog med teleselskaberne om, hvordan de sammen løser problemet med dårlig mobildækning i Slagelse Kommunes yderområder. Men der er brug for, at borgerne hjælper med at kortlægge, hvor der er pletter på landkortet. Derfor har IT og Digitalisering lavet en ”indberetningsside” på Slagelse Kommunes hjemmeside, hvor man nemt og hurtigt kan gå ind og give et praj. Læs resten

Nyt fra klub Stjernen

Så er klubben startet op igen efter en dejlig sommer. 1. klubdag var tirsdag d.09.09.2014
Vores åbningsdage er tirsdage og onsdage mellem kl. 14.00 og 21.00, for børn og unge fra 3. klasse til det 18. år fra de 3 sogne, Havrebjerg, Hejninge og Kirke Stillinge.
Der er 2 gratis prøvegange, derefter koster det 300,- kr for en sæson pr. barn, dette er uanset indmeldelsestidspunktet. Enkeltbesøg efter prøvegangene koster 15,- kr. Læs resten

Spændende oplevelser i lokalområdet – Glaskunst & galleri

St. Galla & Galleri Hvitnov
I skal ikke køre langt i lokalområdet, før der er oplevelser i vente! Mindre end én kilometer fra vikingeborgen Trelleborg, ser I det sorte skilt, der peger mod galleriet St. Galla. På den smukke hvide gård bor glaskunstneren Branka Lugonja og hendes mand Sole. Tager I turen op ad markvejen, er der to gallerier at besøge – Glasgalleriet St. Galla og Galleri Hvitnov. Allerede på gårdens ydre vægge mødes I med farverige glasmalerier, og træder I indenfor i den smukt restaurerede længe, hvor fade, lysestager, skåle, skulpturer står side ved side, er verden ikke længere den samme. Læs resten